Media

Regelmatig verschijn ik in verschillende media, waarin ik mijn stem laat horen. Dit doe ik vanuit mijn rol als raadslid en vanuit mijn voorzitterschap Landelijk D66 Diversiteitsnetwerk.

Vrij zijn in Schiedam

John van Sliedregt en Anouschka Biekman over D66 Schiedam, en over onze ambities voor Schiedam voor de komende jaren!

OmroepX vs. Kleur de Kamer

Kleur de Kamer ondersteunt kandidaten van kleur die meedoen met de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. In deze uitzending praten Ivette Forster en Guilly Koster met initiator Ian van der Kooye en de kandidaten Ara Heuvel, Isaura Carrilho, Anouschka Biekman, Carla Kabamba, Dylan Romeo en Gladys Wielingen. Ik kom aan het woord vanaf 34:49.

Bekijk de video

Kleur de Kamer

Waar kunnen we je vinden op het stembiljet?
Schiedam, D66, lijst 4 kandidaat #2

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
Iedereen heeft wel van die video’s die ze vaak op YouTube bekijken. Voor de een zijn het kattenfilmpjes en voor mij zijn het what fits in my bag video’s…

Lees meer

Specialistische Jeugdhulp in het onderwijs

Anouschka Biekman en Zulficar Guler ( D66) houden zich bezig met jeugdhulp. Zij vinden dat deze hulp en ondersteuning bij het oplossen ervan, dichterbij de scholen moet komen te liggen. Bovendien zoeken zij de samenwerking met Vlaardingen en Maassluis.

Cafe Forum over Publiciteit, Profileren en PR

Glenn en Harry beschouwen de P met Guido van Nispen, senior executive, leadership consultant & boardroom advisor; en Anouschka Biekman, senior adviseur Logius, raadslid Schiedam en voorzitter Landelijk Diversiteitsnetwerk D66.

Luister hier

Column: Artikel 1 van de Grondwet in Raadzaal

SCHIEDAM – “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

Lees meer

Aanpak huiselijk geweld

Tijdens de raadsvergadering van 2 februari werd unaniem het raadsvoorstel Geweld achter de voordeur, samen stappen zetten, aangenomen. Namens D66 leverde raadslid Anouschka Biekman hier een bijdrage aan. In dit voorstel staat dat er dit jaar een bewustwordingstraject komt. Ook wordt er een verbetertraject ingezet. Dit allemaal om Schiedammers bewust te maken van wat je kunt doen tegen geweld achter de voordeur.

Maidenspeech

Bekijk mijn maidenspeech tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Schiedam, op 25 september 2018.

Bekijk de video

SchieTV ‘Meer vrouwen in de politiek’

In het kader van Internationale Vrouwendag vindt op zondag 6 maart een event voor lokale vrouwelijke politici plaats in de Korenbeurs. Het doel van deze bijeenkomst is om meer vrouwen in de verschillende gemeenteraden te krijgen, en ook meer vrouwen van kleur.

Bekijk de video

Binnenkort meer media beschikbaar.

Lets connect @ Instagram